vrijdag 17 december 2021

Kunstmodel opleiding

 

Modeltekenen | Kunstmodel opleiding


Leren poseren. Is dat nodig? Ja, dat geeft veel voordelen


De voorsprong die je hebt blijf je houden





Een workshop van één dag geeft je jaren voorsprong op je concurrentie en is dus een geweldige investering;



Een succesvolle carrière als kunstmodel wordt een stuk eenvoudiger als je vanaf het begin heel goed weet wat je doet;



Bedenk dat elk serieus beroep begint met een opleiding. Dus dat geldt ook voor  serieus modelwerk.






kunstmodel henriette






Er zijn mogelijkheden voor iedereen

“Ik als kunstmodel?” zullen velen nu denken? Ja, inderdaad. Ik heb het tegen jou. Want iedereen met de juiste instelling kan een succesvol kunstmodel worden. En na het volgen van mijn workshop ligt voor iedereen de weg naar een succesvolle carrière als kunstmodel open.

 

kunstmodel henriette



Je moet toch ergens beginnen, nietwaar?

En daarom: “Welkom bij de opleidingsfaciliteiten van Henriëtte!”. Iedereen moet ergens beginnen. Ook een beginnend kunstmodel. Meestal begin je bij een willekeurig beroep met een vorm van een opleiding, nietwaar? En voor toekomstige kunstmodellen geldt precies hetzelfde. Want ook het werk van kunstmodel is een vak dat geleerd moet worden. Vraag het maar aan iedereen, zowel docent als model. Iedereen zal dat beamen.  

De sfeervolle werkplek van het kunstmodel
Wordt dit jouw nieuwe werkplek? Best sfeervol toch?



Het werk van kunstmodel lijkt zo simpel

Sommige mensen denken dat het werk van een kunstmodel neer komt op even gaan zitten, staan of liggen, je te laten tekenen of schilderen, een flink bedrag aan poseergeld vangen en weer snel vertrekken. Dat beeld klopt waarschijnlijk ook nog wel voor iemand die af en toe eens poseert (bijvoorbeeld voor een tekenend familielid of een buurvrouw) en daarna nooit meer terugkomt om te poseren.

kunstmodel henriette
 


Maar is poseren wel zo simpel?

Wil je serieus als model aan de gang en is het de bedoeling om er een leuke bijverdienste aan te gaan krijgen, dan ligt het  natuurlijk wel anders. Iemand die de lat wél hoger legt, iemand die heel regelmatig wil gaan poseren en een model wil worden dat de opdrachtgever heel graag snel weer terug ziet, moet het beslist anders aanpakken.

Dan is een opleiding als kunstmodel niet zozeer wenselijk, maar pure noodzaak en mijn korte maar zeer intensieve workshops zorgen voor een prima aanzet. Daarna heb je een prima basis om te gaan poseren.


Je hebt een grotere kans op werk

De docente kent veel mensen in de wereld van het modeltekenen. Ze kan je met een beetje geluk wel aan namen en adressen helpen van kunstenaars en modellenregelaars die nog wel eens een model nodig hebben en het feit dat je een workshop gevolgd hebt is beslist een aanbeveling. Je krijgt een certificaat van het gevolgd hebben van de workshop als bewijs.


Gewoon een uurtje zitten of liggen en een leuke cent in je zak steken. Ja toch?



Je krijgt een leuke bijverdienste

Ik krijg nog wel eens de vraag wat je ermee kunt verdienen. Nu, dat is volkomen afhankelijk van je eigen inzet. Een zeer ervaren model dat uitsluitend poseert kan 5 tot 10 poseersessies per week halen, inclusief een dag in het weekend. Het is een beetje afhankelijk van je eigen stijl van marketing en persoonlijke promotie.

Dat geldt gedurende het seizoen dat grofweg uit twee delen bestaat: Eind augustus tot de 2e week van december en de tweede week van januari tot eind mei. Ergens rond de 35 weken dus. Dat betekent een maximale bijverdienste van ongeveer €6.000 per seizoen. En we hebben één seizoen per jaar. Reiskosten gaan daar nog vanaf, maar dat is persoonlijk en volkomen afhankelijk van waar je woont.

Heb je één dag in de week beschikbaar dan wordt het een zesde deel daarvan, dus €1000 p/jaar. Heb je drie dagen dan kom je aan €3.000 p/jaar. Let wel, er spelen allerlei persoonlijke zaken een rol dus deze bedragen kunnen per individu nog fors afwijken. Maar het geeft een grove indicatie.

de cursusmap van de workshop kunstmodel
de cursusmap bevat een schat aan informatie



Je hebt geen speciale voorkennis nodig

Er zijn geen eisen wat betreft vooropleiding of ervaring. Het is gemakkelijk als je je goed en soepel kunt bewegen, maar een keiharde eis is dat ook niet. Als je aan sport of yoga doet kan dat wel een voordeel zijn. Als je doorgroeit als model dan is wat creativiteit qua standen wel handig. 

 

kunstmodel henriette  kunstmodel henriette
 


Grijp je kans op een voorsprong

Dus wil je misschien best kunstmodel worden? Dan is deze workshop je grote kans om een forse voorsprong te nemen op je collega-modellen. 



Kunstmodel opleiding volgen 


Meer informatie om verder te lezen:


Wil je meer lezen over het vak van kunstmodel


Wil je ook kunstmodel worden? Volg een workshop


Wil je ook dynamisch modeltekenen beheersen na een workshop?


Wil je meer weten over het vak van model?


Wil je meer weten over de specialisatie tot kunstmodel?



 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten